Select Page

Ko doma ali v šoli zamenjamo kartušo za tiskalnik, stare ne smemo vreči med navadne odpadke, saj vsebuje nekaj strupenih snovi, hkrati pa tudi nekaj še uporabnih. Če jih zbiramo ločeno, jih v posebnem podjetju ponovno predelajo v uporabne kartuše. S tem zmanjšajo količino odpadkov na odlagališčih, manjše pa so tudi potrebe po novih surovinah, kovinah, plastiki za izdelavo novih kartuš.

TOREJ, STARO KARTUŠO PRINESI V ŠOLO IN JO ODVRZI V POSEBEN KOŠ:

  • V JEDILNICI,
  • PRED KNJIŽNICO (v drugem nadstropju),
  • PRED RAČUNALNIŠKO UČILNICO V TRETJEM NADSTROPJU.

V šoli imamo pri dežurnem dijaku in v zbornici tudi posebne koše za stare baterije, ki predstavljajo nevarne odpadke in ne smejo končati med navadnimi smetmi.

STARE IN ODRABLJENE BATERIJE, PROSIM, PRINESI V ŠOLO!


Hkrati pa skušaj čim manj rabiti razne aparate na baterije oz. nabavi si posebne baterije za večkratno uporabo in polnilec zanje.

Ker je količina odpadkov v našem vsakdanjem življenju prevelika, vas želimo opozoriti, da če jih že ne moremo zmanjšati, moramo vsaj poskrbeti za to, da jih doma in v šoli pravilno ločujemo in ne mečemo vseh v en koš. Potrudi se in v šoli odvrzi papir v koš za papir. Še prej razmisli, ali morda ta kos papirja ne bi bil še za kaj uporaben … Morda je popisan le na pol, lahko bi pisal ali narisal še kaj na drugo stran, preden ga odvržeš.

Koš za plastiko in tetrapak embalažo se prav tako kot koš za papir nahaja v vsaki učilnici. Še prej embalažo izprazni in karseda stisni, da zavzame manj prostora.

E-ODPADKE LOČUJ IN OKOLJE VARUJ!

Maša Hebar, Sara Kolonjak in Laura Mlakar – dijakinje ŠOK-a iz 2. c

Dostopnost