Select Page

V torek, 17. aprila, dan po objavi člankov v prilogi Dnevnika v rubriki Obrazi prihodnosti, smo bile dijakinje, ki smo sodelovale v omenjenem projektu, povabljene na zaključno prireditev v Ljubljano. Zaradi vseh šolskih obveznosti, ki nam pestrijo te tople pomladanske dneve, sva se prireditve uspeli udeležiti le dve od šestih sodelujočih novinark Srednje šole Slovenska Bistrica.

Prvi del srečanja je bil namenjen podelitvi priznanj vsem sodelujočim, program pa je povezoval igralec Jan Bučar, mnogim poznan iz serije Usodno vino, v kateri je igral Igorja Ocepka. Med povabljenimi je bil tudi Omar Naber, ki je dolgo podeljevanje priznanj, v projektu je namreč sodelovalo več kot 30 šol, popestril s svojimi številnimi skladbami.

Popoldne smo mladi novinarji bili povabljeni v predsedniško palačo na pogovor z iransko pravnico in Nobelovo nagrajenko za mir ‒ Širin Ebadi. Borka za človekove pravice je z nami delila mnogo svojih življenjskih naukov, med drugim je dejala tudi, da ne razume ljudi, ki pravijo, da ima dan premalo ur. »Vse je v organizaciji tega časa, ki nam je na voljo,« še dodaja.

Špela Kitak in Anja Sobočan

Dostopnost