Select Page

Koordinatorji mednarodnega projekta Comenius z delovnim naslovom Luči, kamera, akcija so Španci. Ker pa tri leta po potresu v mestu Lorca njihova šola še vedno ni obnovljena, bo zaključek s koncertom, filmi in z razstavo pri nas, v Slovenski Bistrici.

Od sobote, 29. marca, do sobote, 5. aprila, bodo v Srednji šoli Slovenska Bistrica gostili 20 profesorjev in 18 dijakov iz Španije, 18 dijakov s Poljske, 14 iz Francije in 7 s Škotske.

Bistriški srednješolci se že veselijo, saj bodo v svojih domovih gostili dijake, jim razkazali domače mesto, Ljubljano, Bled, Olimje in Postojnsko jamo ter seveda ustvarjali, peli, se zabavali in debatirali na okroglih mizah.

   

Tema mednarodnega projekta, ki bo v Slovensko Bistrico pripeljal skoraj 80 gostov iz tujine, je film in filmska glasba. Dijaki so posneli risanke in filme, se naučili pesmi iz španskega, poljskega, škotskega, francoskega filma in slovenskega filma Gremo mi po svoje, nastali so tudi filmski plakati, stripi in fotografije. Po ogledu filmov bodo sledile okrogle mize, na katerih bodo soočili svoja mnenja o filmih in se dotaknili kulturnih posebnosti vseh sodelujočih držav.

Koordinatorica mednarodnega projekta in profesorica angleškega jezika Tanja Dabanovič in njeni sodelavci so dodali še prijazno povabilo na koncert, ki bo v četrtek, 3. aprila, ob 19. uri v športni dvorani šole, in na razstavo, katere otvoritev bo istega dne ob 18. uri v Graslovem stolpu v Slovenski Bistrici.

Dostopnost