Select Page

Tudi letos se nam je lutkarjem Lutkovnega krožnika SŠSB v sodelovanju s Koruznim zrnom pod vodstvom mentorja Matevža Gregoriča uspelo uvrstiti na festival mladinske kulture Vizije, ki je potekal od 17. do 19. maja v Novi Gorici.

S svojim avtorskim delom Žvilčnica smo želeli opozoriti na še preveč aktualno temo, ki je na žalost del človeštva že skozi vso zgodovino: vojna. Ta se je v naši predstavi odvijala med priborom; žlicami in vilicami. Ekipo smo sestavljali animatorji Nuša Hojnik iz 2. b, Brin Gregorič iz 2. a, Marja Bučar iz 2. a, Anika Sever iz 2. a, Amadeja Komučar (dijakinja Druge gimnazije Maribor), Zoja Šuntner (dijakinja Prve gimnazije Maribor), Nace Vrbek (dijak Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje), za zvok in osvetljavo pa sta skrbela Ian Zorko iz 1. č in Timotej Rožič (dijak Srednje elektro-računalniške šole Maribor).

Strokovno žirijo smo navdušili in zato prejeli Vizionarja za najboljšo lutkovno predstavo v celoti. O našem delu pa so žiranti napisali naslednje: »Animatorji so bili natančni in konkretni pri vzpostavljanju odnosa z lutkami, zaradi česar je vzvod, zakaj sploh prijeti lutko v roke, bil jasno definiran. Prav tako so odlično vzpostavili enovito lutkovno podobo, ki je bila iz prizora v prizor nadgrajena.«

Anika Sever

 

 

 

Dostopnost