Select Page

Ponedeljek, 18. 12. 2017, ob 11. uri: Dan odprte šole za devetošolce

Dijaki šole bodo izvedli božično-novoletni koncert in delavnice za devetošolce občin Slovenska Bistrica, Oplotnica, Poljčane in Makole.

 

Ponedeljek, 18. 12. 2017, ob 19. uri: božično-novoletni dobrodelni koncert dijakov Srednje šole Slovenska Bistrica za starše in druge občane.

Po koncertu vse obiskovalce vabimo na božični čaj in pecivo, ki ga bodo spekli dijaki in učitelji šole.

 

Torek, 19. 12. 2017: Filmski dan ob 8.00 (nižji letniki) in ob 11. uri (višji letniki)

Dijaki nižjih letnikov si bodo (kot je zdaj že tradicionalno) ogledali slovenski film, ki prinaša zgodbo o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu.

Ogledali si bodo topel, a napet in mestoma srhljiv film, ki se osredotoča na to, kaj se zgodi v današnjem svetu, ko tehnologija zataji in pride na plan primarni človeški instinkt. Film je prejemnik šestih nagrad, med drugim nagrade občinstva za najboljši film na lanskem festivalu slovenskega filma v Portorožu.

 

Dijaki višjih letnikov si bodo ogledali evropski film, ki ga vsekakor premalo poznajo. V bistriškem kinu so nam predlagali romunski film, ki je letos v Cannesu prejel nagrado za najboljšo režijo. Drama se osredotoča na odnos med očetom, uspešnim kirurgom, in njegovo hčerjo Elizo, ki jo v želji po boljšem življenju želi šolati v tujini.

Eliza je na dobri poti, da odide študirat psihologijo v Veliko Britanijo, a se dan pred prvim maturitetnim izpitom zgodi incident, ki ogrozi njen odhod, očeta pa potisne v iskanje rešitev, ki niso skladne z njegovimi nauki.

 

 

 

Sreda, 20. 12. 2017 Gledališki dan – SŠSB gre v Ljubljano in Maribor (odhod ob 8. uri)

Po praznično okrašeni Ljubljani oziroma praznično okrašenem Mariboru se bodo naši dijaki sprehodili pod vodstvom naših nekdanjih dijakov.

Po ogledu mesta sledi ogled gledališke predstave (v Ljubljani v Drami Županova Micka, v Mariboru v Narodnem domu pa Oliver Twist (v angleščini)).

 

Sreda, 20. 12. 2017: sodelovanje na božičnem sejmu na mestnem trgu

Dijaki, ki so dejavni v mednarodnem projektu ACES, bodo popoldan (od 17. do 19. ure) razveseljevali obiskovalce božičnega sejma na mestnem trgu s pekovskimi dobrotami.

Petek, 22. 12. 2017: slovo od leta 2017 s prireditvijo Umetnije

 Po voščilu v oddelkih sledi zaključna prireditev Umetnije. Dijaki bodo predstavili najvidnejše dosežke preteklega leta na področjih umetnostne ustvarjalnosti (literarne, likovne, filmske in fotografske).

Obeležili bomo tudi državni praznik dan samostojnosti in enotnosti.

Dostopnost