Select Page

Dva sproščena, a hkrati zelo intenzivna in delovna dneva je 90 članov uspešnega šolskega pevskega zbora preživelo na pripravah v Celju.

Zborovodkinjo Nadjo Stegne, ki je na porodniškem dopustu, v letošnjem šolskem letu nadomešča Mitja Kranjc. Letošnji zborovodja, ki mu pri pripravah pomaga tudi profesorica Tara Horvat, je povedal, da se zbor že od jeseni pripravlja na tradicionalni božično-novoletni koncert. V Celju se je na nastop intenzivno pripravljal tudi šolski band pod vodstvom profesorja Robija Novaka. Rdeča nit koncerta, ki bo v sredo, 18. decembra, bo rokovska glasba 80. in 90. let.

V Celju sta, pod vodstvom profesorja Vasja Eignerja in profesorice Maje Kodrič Crnjakovič, intenzivno ustvarjali tudi dve filmski ekipi, v katerih sodeluje 15 nad filmom navdušenih dijakov.

V Celju so dokončali sinopsisa in scenarija za dva kratka filma, s katerima bodo tudi letos sodelovali na tekmovanju Slovenščina ima dolg jezik. Prvi film se ukvarja s Prešernovim Povodnim možem, drugi pa z Maupassantovo novelo Nakit.

Maja Kodrič Crnjakovič

Fotografije: Vasja Eigner

 

Dostopnost