Select Page

Je bilo preteklo šolsko leto naporno? Je bilo vsaj malo kreativno? Tudi letos nas zelo zanima, kaj ste ustvarili v preteklem šolskem letu. Ste napisali kakšno pesem, zanimivo zgodbo, morda prvih nekaj strani zgodbe, iz katere bi se lahko razvil roman? Kaj ste naslikali? Ste ujeli v objektiv nenavaden motiv? Ste posneli film, ki ga ponosno pokažete prijateljem?

Sodelujte na že tradicionalnem natečaju Srednje šole Slovenska Bistrica s poezijo, kratko prozo, z likovnimi izdelki v različnih tehnikah, z računalniškimi grafikami, s fotografijami, s kratkimi filmi, scenariji ali sinopsisi za film, z izdelki umetnostnih obrti …

… in se potegujte za nagrade.

In še letošnja novost: izberite pesniško besedilo, ki ste ga brali pri pouku slovenščine in ga uglasbite (lahko nam oddate notni zapis, posnetek, si izmislite melodijo in nam pesem zapojete ali zaigrate na instrument). Sodelujejo lahko tudi dueti ali skupine.

Najboljša dela bomo objavili oziroma razstavili, po vašem scenariju ali sinopsisu bomo morda celo posneli film.

Literarne prispevke oddajte Maji Kodrič Crnjakovič, prof. slovenščine, likovne izdelke Roku Dragiču, prof. likovne umetnosti, filmske scenarije, sinopsise in že izdelane filme Vasji Eignerju, mentorju filmskega krožka, fotografije Darku Korošcu, mentorju fotografskega krožka, glasbene izdelke Nadji Stegne, profesorici glasbe in vodji pevskega zbora, in izdelke umetnostnih obrti Vesni Sever, prof. slovenščine.

Strokovna komisija bo vaše prispevke pregledala in razglasila najboljše.

Izdelke oddajte do 11. novembra 2016.

Maja Kodrič Crnjakovič

Dostopnost