Select Page

 

V petek, 28. 11. 2014 je potekala zaključna prireditev natečaja Umetnije 2014. Natečaj organizira Srednja šola Slovenska Bistrica z namenom, da bi dijake spodbudila k ustvarjanju na različnih področjih umetnosti.

Dijaki razvijajo svoje talente in sposobnosti in se izkažejo kot pesniki, likovni umetniki, ustvarjalci filmov in fotografij. Vedno znova smo presenečeni, koliko navdušenja, delovnega elana in ustvarjalnosti se skriva v njih.

Vse prispele izdelke je pregledala strokovna žirija v sestavi: Rok Dragič, prof. lik. um., Simona Furman in Maja Kodrič Crnjakovič, prof. slov. in Vasja Eigner, prof. inf.

Na literarnem področju so vsi sodelujoči prejeli tudi nagrado. 3. mesto je dosegla Špela Pahič, 2. mesto si delita Nejc Pačnik in Lana Tepeš, 1. mesto pa zaseda Nika Mikulič Vernik.

Svoje likovne izdelke je posredovalo 8 dijakinj: Urša Kraševac, Maruša Lešnik, Nika Mikulič Vernik, Jana Ježovnik, Maša Ačko, Eva Feltrin, Katja Šlamberger in Monika Goričan. 3. mesto med likovnimi umetnicami sta letos dosegli Jana Ježovnik in Maša Ačko, 2. mesto Eva Feltrin in Katja Šlamberger, na 1. mestu pa je Monika Goričan.

S svojimi fotografijami so na natečaju sodelovali: Eva Feltrin, Katja Potočnik, Tadeja Keršič, Žanet Plečko, Tjaša Tišler in Anton Zvonko Španbauer. Med fotografi je 3. mesto dosegla Žanet Plečko, 2. mesto pripada Tjaši Tišler, 1. mesto pa si je prislužil Anton Zvonko Španbauer.

Filmi so bili trije: 3. mesto pripada filmu Polish’ka dance, 1. mesto pa si delita filma Flika in Odplaknjena. Ustvarijali so jih dijaki: Melanie Jozić, Christian Fluher, Andraž Kovač, Tinkara Smolar, Jan Alenc, Rok Horvat Baaron, Eva Cehtl, Bor Stegne, Rok Bratkovič, Anton Zvonko Španbauer, Nika Mikulič Vernik, Tjaša Tišler, Mitja Kegl, Ina Unuk, Eva Brbre, Tinkara Moličnik, Rok Cafuta, Katarina Žilavec in Alja Mesarič – Jerši.

Vsem sodelujočim in še posebej nagrajencem iskreno čestitamo in se veselimo vaših prispevkov za Umetnije 2015.

Tara Horvat

Dostopnost