Select Page

V oktobru smo se »frizbijaši« Srednje šole Slovenska Bistrica s treningi začeli pripravljati na novo ŠUL (Šolska ultimate liga) sezono. Ker je naš dosedanji trener odšel na študij v Ljubljano, smo le stežka pričakovali novega ter na koncu dobili kar dva – Martina Zonto in Marka Turka. Prav tako se nam je na prvem treningu pridružilo kar nekaj novih navdušencev, predvsem dijakov prvih letnikov.

Po uvodnem spoznavanju smo začeli s programom treningov. Dogovorili smo se, da se bomo srečevali dvakrat tedensko, in sicer ob torkih in petkih od 14.15 do 15.30.

Na treningih spoznavamo in utrjujemo osnovna pravila igre, se učimo osnovnih metov in postavitev ter vse to prenašamo v igro.

Tudi letos se bomo udeležili ŠUL tekmovanj.  Prvi ŠUL turnir je že pred vrati, in sicer 24. 11. 2018. Temu sledijo še trije, ki jih že nestrpno pričakujemo. Tam se srečamo z dijaki drugih slovenskih srednjih šol in se z njimi pomerimo na tekmah.  Vsak ŠUL turnir je novo presenečenje. Družimo se v različnih spirit igrah, obišče nas božiček, igramo našemljeni … Edina stalnica so palačinke!

Verjemi nam na besedo – splača se nam pridružiti. Ne le, da se bomo pošteno razmigali, turnirji in tekme so polni zabave, smeha, medsebojnega druženja, novih prijateljstev … To pa še ni vse! Pridno bomo trenirali vso sezono, saj nas v mesecu maju čaka najpomembnejša tekma, na kateri bomo branili  naslov srednješolskih državnih prvakov.

Kaj še čakaš? Pridruži se nam!

Hana Pišek, 2. a

Dostopnost