Select Page

V četrtek, 19. 4. 2018, smo sodelovali na državnem tekmovanju Mladi podjetnik v Ljubljani. Tekmovanje  je namenjeno srednješolcem, ki želijo preizkusiti in razvijati znanje podjetništva in poslovanja. Njihove naloge zajemajo razvoj lastnih poslovnih zamisli, pisanje analize izvedljivosti ter njihovo argumentiranje na javnih predstavitvah.

Dijaki so izdelali projektne naloge in jih na državnem tekmovanju z multimedijskimi orodji tudi predstavili. Namen tekmovanja je omogočiti izmenjavo izkušenj predavateljev, mentorjev in dijakov ter še dodatno spodbuditi podjetniško žilico mladih in jih usposobiti za prepoznavanje in uresničevanje tržnih priložnosti. Na tekmovanju smo se predstavili s kar tremi podjetniškimi idejami, in sicer:

  • Topli noski (avtorice: Marisa Frešer, Tina in Nina Cafuta, metorica: Simona Luetić)
  • Naravna krema Agastopia (avtorice: Doroteja Pišotek, Kati Ratej, Lucija Juhart in Gloria Mažič, mentorica: Simona Luetić)
  • Tije – tura (avtorji: Leon Lorenci, Marcel Lerher Šalamun, Lea Gerečnik in Kristina Motaln, mentorica: Simona Luetić in Vesna Sever)

 

Dijaki so zelo suvereno in samozavestno predstavili svoje kreativne poslovne ideje in bili pohvaljeni s strani državne komisije.

Vsem tekmovalcem še enkrat iskrene čestitke za nastop.

Simona Luetić, mentorica

Dostopnost