Select Page

 

Naš dijak Svit Stramšak je na državnem tekmovanju v znanju biologije, ki je potekalo 15. 3. 2024 na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani, dosegel prvo mesto v svoji kategoriji v državi in s tem zlato priznanje. Zaradi najvišjega števila točk je bil med povabljenimi na dodatne priprave za uvrstitev na mednarodno olimpijado. Potekale so preko Zooma ob petkih popoldan in tudi v soboto.

Izbor štirih najboljših dijakov iz cele Slovenije je potekal v soboto, 18. 5. 2024, na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Poleg praktičnega dela so dijaki tekmovali tudi v teoretičnem znanju. Svit se je z delom in s trudom ter z ogromno znanja uvrstil v slovensko ekipo biologov, ki se bo konec junija oziroma v začetku julija še dodatno pripravljala na Mednarodno biološko olimpijado (IBO), ki bo od 7. 7. 2024 do 14. 7. 2024 v Kazahstanu. Dosežek je še posebej velik, saj se Svit poleg vsega počasi pripravlja tudi že na maturo, ki ga kmalu čaka.

Za dosežen izvrsten rezultat Svitu iskreno čestitamo ter mu želimo veliko uspeha na olimpijadi in na nadaljnji študijski poti.

Vera Cunk Manić, prof., mentorica bioloških tekmovanj

Dostopnost