Select Page

Pravkar so nas obvestili, da bo shod mladih za podnebno pravičnost tudi v Mariboru, in sicer v petek, 15. marca, ob 11.55 na Grajskem trgu.

 

V sredo, 13. marca, ste dijakinje in dijaki vabljeni v Infopeko (Trg revolucije 9, Maribor) na pripravljalni sestanek, ki se bo začel ob 18. uri.

Vabilo najdete tudi na naslednji povezavi: https://www.facebook.com/events/2109267669365577/

V Infopeki so zapisali:

Naj res verjamemo, da je pred nami mirno in ustaljeno življenje, ko pa naš planet že danes pustošijo poplave, požari in druge okoljske katastrofe? Naj res verjamemo visokoletečim besedam svetovnih elit o reševanju podnebne krize, ko pa emisije toplogrednih plinov naraščajo iz leta v leto?

Mladi smo v preteklih tednih zavzeli ulice in trge po celem svetu – od Nove Zelandije do Kolumbije, od Belgije do Ugande. In spet jih bomo! Ne bomo se odrekli svoji prihodnosti na račun peščice najbogatejših in velikih korporacij. Zaradi temnih obrisov naše prihodnosti in zgrešenih podnebnih ukrepov vstajamo in zahtevamo spremembe!

DOVOLJ JE!

V petek, 15. marca 2019, bomo protestno zapustili šolske klopi in se pet do dvanajstih (11.55) zbrali na Grajskem trgu v Mariboru.

Zahtevamo:
>> omejitev naraščanja globalne temperature na največ 1,5 °C,
>> takojšen pravičen prehod na nizkoogljične vire energije,
>> zelena delovna mesta,
>> skupnostno upravljanje z življenjskimi viri,
>> polnovredno, lokalno in pretežno rastlinsko prehrano ter trajnostno kmetijstvo,
>> čisto okolje,
>> dostopen javni potniški promet in mesta za ljudi, ne avtomobile!

Več informacij pa lahko dobite tudi pri profesorici Maji Kodrič Crnjakovič v kabinetu 313.

Dostopnost