Select Page

V sredo, 8. marca 2017, je potekalo šolsko tekmovanje v znanju fizike za Stefanovo priznanje. Tekmovanja se je udeležilo 35 dijakinj in dijakov.

Na regijsko tekmovanje, ki je bilo v petek, 17. marca 2017, na Šolskem centru Slovenj Gradec, so se uvrstili Niko Justinek (1. b), Klemen Keršič (2. a), Stela Kušar (2. b), Izidor Rojs (2. b), Tjaša Vršec (2. a), Katarina Brdnika (2. b), Jan Novak (2. a), Anže Kac (3. a), Andrej Kamenšek (3. b), Laura Brence (3. a), Lara Miklič (3. b), Denis Jevšenak (3. b), Tine Dabanović (4. b), Melanie Jozić (4. b) in Tomaž Strelec (4. a).

Na šolskem tekmovanju so se še posebej dobro odrezali Niko Justinek (1. b), Izidor Gregorič (1. b) in Uroš Sobotič Verdnik (1. a), ki so prejeli bronasta priznanja.

Na regijskem tekmovanju so prejeli bronasta priznanja Klemen Keršič, Niko Justinek, Stela Kušar in Anže Kac. Klemen Keršič je dosegel 3. mesto v skupini in se s tem uvrstil na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 8. aprila 2017, na Prvi gimnaziji Maribor.

Na šoli je potekalo tudi tekmovanje iz znanja astronomije za Dominkova priznanja. Tekmovanja se je udeležilo 16 dijakinj in dijakov. Andrej Kamenšek (3. b), Anže Kac (3. a), Blaž Ćeranić (3. b), Tine Dabanović (4. b) in Eva Bolko (2. b) so bili najuspešnejši in so prejeli bronasta priznanja.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem iskreno čestitamo, za Klemna pa držimo pesti na državnem tekmovanju!

Ostale, ki se do sedaj še niste opogumili za tovrstna tekmovanja, vabimo, da se nam pridružite v naslednjem šolskem letu.

Marko Žigart, mentor priprav na fizikalno in astronomsko tekmovanje

 

 

Dostopnost