Select Page

SPOROČILO ZA MEDIJE – prvo poročilo o dogodku

Kot smo napovedali prejšnji teden, na Srednji šoli Slovenska Bistrica, kjer že nekaj let uspešno poteka podjetniški krožek, danes in jutri poteka prvi Startup vikend za osnovnošolce. Dogodek bo mlade vodil od ustvarjalnih iger do resnih miselnih zalogajev v sodelovanju z izkušeno ekipo prostovoljcev podjetniškega inkubatorja Ustvarjalnik.

 

Kot mentorji sodelujejo tudi dijaki Srednje šole Slovenska Bistrica, ki z Ustvarjalnikom že dalj časa razvijajo komunikacijske in podjetnostne veščine in dosegajo tudi že prve uspehe. Ustanovili so že dve dijaški podjetji in dobili dve nagradi. Tokrat se urijo v prenašanju idej na mlajše vrstnike, se drug od drugega učijo in izmenjavajo ideje, ki bodo peljali prek vseh običajnih korakov v procesu nastajanja poslovnega načrta. Od zamisli do končnih idej, ki jih bo ob koncu srečanja, dan pozneje, presojala strokovna komisija in med vsemi izbrala najprepričljivejše.

Da je iskanje originalnih, morda že tudi prvih poslovnih idej, lahko zabavno, se je izkazalo že v uvodnem spoznavnem delu. Pravkar se spopadajo s prvimi skupinskimi nalogami, ki se tudi točkujejo. Med večerjo bo komisija ovrednotila rezultate in podala povratne informacije pred družabnim večernim delom, kjer se bodo učenci in dijaki še skupaj zabavali.
Na šoli bodo tudi prespali (saj vemo, da se prave ideje porajajo ponoči) in jutri nadaljevali z novimi izzivi.

Zaključek projekta s predstavitvijo najboljših idej bo jutri, v soboto, 28. februarja, od 14. do 15. ure.
Udeležence bosta pozdravila tudi župan občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar in direktor podjetja AHA EMMI Roman Stegne.

Dogodek pomeni privlačno promocijo ustvarjalnosti in podjetništva kot načina razmišljanja med bodočimi dijaki, ki na Srednji šoli Slovenska Bistrica preživljajo vznemirljiv konec tedna. Kajti šola svoj program bogati z izvirnimi vsebinami in se jih loteva smelo ter med prvimi v Sloveniji nasploh.

Mag. Iva Pučnik Ozimič,
ravnateljica

Dostopnost