Select Page

Novo šolsko leto, nove priložnosti za izzive in različna sodelovanja prostovoljcev v Mladinskem kulturnem centru Maribor

»Nasmehi, klepeti, objemi. Zato sem prostovoljec pri MKC Maribor. Ker smo si blizu.«

V okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva v letu 2017 je Mladinski kulturni center Maribor sodelujoče prostovoljce prosil, da na kratko opišejo njihovo izkušnjo s prostovoljskim delom v okviru Mladinskega kulturnega centra Maribor. In to je izjava Gašperja, prostovoljca, ki z Mladinskim kulturnim centrom Maribor sodeluje tudi v šolskem letu 2017/2018.
Mladinski kulturni center Maribor tudi to jesen vabi k sodelovanju nove prostovoljce, ki si želijo in iščejo prostor za druženja, sodelovanj pri različnih mladinskih projektih, mednarodnih izkušenj, novih znanj ter “tu in tam” poskoka izven varnega in poznanega.

Prostovoljce vabimo, da soustvarjajo mladinski program ter se priključijo enemu izmed naslednjih programov (programi so podrobneje opisani v nadaljevanju):
– Živa knjižnica Maribor;
– Lokalni sklad za mlade z idejami – Banka idej;
– Maribor skozi rožnata očala;
– Predlagaj sam.

Prostovoljcem nudimo:
– usposabljanje, na katerem udeležence seznanimo s pravicami in dolžnostmi prostovoljca;
– mentorja, ki je uho prostovoljca, mu pomaga ter nudi pomoč pri aktivnostih;
– prostovoljski dogovor, v katerem se opredelijo pravice in dolžnosti prostovoljca;
– potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu (možnost vpisa v Nefiks);
– širjenje mreže poznanstev, saj prostovoljci spoznajo prostovoljce s katerimi MKC Maribor že sodeluje ter mnoge druge ljudi;
– neformalna druženja za prostovoljce (npr. skupno gledanje filmov, karaoke …);
– možnost udeležbe na različnih usposabljanjih in seminarjih (v Sloveniji in tujini);
– možnost sodelovanja pri izvajanju mednarodnih projektov MKC Maribor.

Prostovoljce, ki bi se nam pridružili vabimo, da pišejo, pokličejo ali pa obiščejo Mladinski kulturni center Maribor (marja.gucek@mkc.si, 02/3002997, naslov: Ob železnici 16, 2000 Maribor, med 8:00 – 16:00) do petka, 27. oktobra 2017.  

Dostopnost