Select Page

 

V soboto, 16. 4. 2016, je na naši šoli potekalo državno tekmovanje v znanju matematike podravske regije. Obiskalo nas je 105 tekmovalcev, ki so tekmovali v kategorijah A, B in C, njihovih mentorji  in predstavnica DMFA gospa Dušanka Vrenčur.

Pravijo, da smo matematiki konvergentni. Dokaz za to je, da smo monotoni in omejeni. Velikokrat smo že ta izrek ovrgli in v soboto nam je ponovno uspelo.

Pri uvodnem programu so nam pomagali naši pevci in šolski bend. Škoda, da se po slovenski himni ne ploska, zaslužili so si velik aplavz. Hvala vsem sodelujočim. Bili ste odlični!

Za vse smo močno navijali in držali pesti, posebej za naša dijaka  Xunmiao Pan iz 3. č in Primoža Joziča iz 4. a. Ne glede na rezultate se veselimo z vsemi tekmovalci, saj vemo, da je vsaka točka na državnem zlata.

In res, vzajemen trud vseh nas je obrodil sadove. Primož Jozič je osvojil zlato, Xunmiao Pan pa srebrno priznanje. Obema iskreno čestitamo.

Pred približno 300. leti je Newton zapisal: Prvi pogoj, ki ga je treba v matematiki izpolnjevati, je biti natančen, drugi pa biti jasen in kolikor je mogoče preprost. Njegove besede so in ostajajo naše  vodilo.

Aktiv matematike

Dostopnost