Select Page

V letošnjem šolskem letu je bila naša šola izbrana in lahko smo sodelovali na vseevropskem tekmovanju za mlade prevajalce Juvenes Translatores. V Sloveniji je bilo letos izbranih osem šol. Bili smo ena izmed 751 šol iz vseh držav EU; tekmovalci morajo biti rojeni leta 1998.

Tekmovanje je potekalo v četrtek, 26. novembra 2015. Besedila so bila letos povezana z evropskim letom za razvoj. Prevode bodo ocenili prevajalci Evropske komisije in izbrali zmagovalce, ki bodo aprila 2016 povabljeni na slovesno podelitev nagrad na sedežu Evropske komisije v Bruslju.

Tekmovanje, ki ga že deveto sezono organizira Generalni direktorat Evropske komisije za prevajanje, je vsakič znova uspeh, saj na njem vsako leto sodeluje več kot 3.000 dijakov iz vse Evropske unije, ki prevedejo eno stran besedila iz enega uradnega jezika Evropske unije v drugega.

 DSC_1385

Iz španščine v slovenščino so prevajale Nika Kerneža, Ina Unuk, Eva Brbre, Lucija Varja Janžekovič in Tinkara Moličnik iz 3. b, iz angleščine v slovenščino pa Tina Očko iz 3. B in Rok Cafuta iz 3. a.

 

Maja Kodrič Crnjakovič, mentorica

Dostopnost