Select Page

Novi izobraževalni program metalurški tehnik se bo pričel izvajati v Srednji šoli Slovenska Bistrica v šolskem letu 2016/2017. Vpisali bomo 28 dijakov.

Novooblikovani štiriletni tehnični program, ki se je nazadnje izvajal pred 20 leti, bo končno zapolnil vrzel na tem strokovnem področju, saj metalurško gospodarstvo predstavlja več kot 20 % BDP v državi.

Program je privlačen za dijake, ki jih zanimajo osnovne fizikalne ter kemične lastnosti kovinskih in nekovinskih materialov, njihovo analiziranje in preizkušanje ter tehnološki postopki za njihovo predelavo in obdelavo. Prav tako spoznajo osnove tehniškega komuniciranja ter poslovanja in organizacije procesov.

Zaključen program omogoča nadaljevanje izobraževanja v višje- in visokošolskih programih, z dodatno opravljenim izpitom iz predmeta splošne mature pa se lahko dijak vpiše tudi na mnoge univerzitetne programe.

Pri izvajanju programa bo sodelovala skupina Impol z visokousposobljenimi strokovnjaki, zagotavljala bo možnosti izvajanja praktičnega usposabljanja z delom z usposobljenimi mentorji in pomagala pri specialni opremi za pouk.

Na voljo so kadrovske štipendije in velike zaposlitvene možnosti.

Dostopnost