Select Page
Čeprav je naša nogometna ekipa povratno tekmo četrtfinala v Rogaški Slatini dobila z rezultatom 3 : 2, se je poslovila od tekmovanja v nogometu (ŠKL) za sezono 2012/13.

Dijaki Srednje šole Slovenska Bistrica so za preboj v polfinale na gostovanju v Rogaški Slatini potrebovali zmago. Zmago, in sicer z razliko vsaj dveh zadetkov, saj so prvo srečanje v svoji športni dvorani izgubili s 3 : 5.
 
Srečanje v Rogaški Slatini je bilo izredno kvalitetno in izenačeno. Domačini so že v prvih minutah srečanja dokazali, da njihova zmaga v Slovenski Bistrici ni bila naključje. Organizirana obramba s hitrimi protinapadi je povzročala ogromno težav bistriškim nogometašem. V enem od njih so domačini tudi zadeli ter odločili prvo četrtino sebi v prid, z izidom 1 : 0.
V drugi četrtini pa se je potek srečanja spremenil. Kljub temu da so domačini najprej, ponovno iz protinapada, povišali razliko na 2 : 0, pa so bili naši nogometaši tisti, ki so dominirali na igrišču. Po lepi akciji Primoža Janžiča so znižali rezultat na 1 : 2.
V tretji četrtini se je nadaljevala prevlada naše ekipe, ki je pred koncem četrtine uspela izid izenačiti na 2 : 2. Uspešen je bil Marko Motaln.
Že v začetku zadnjega dela tekme je naša ekipa z zadetkom Mihe Topiča povedla. Pričel se je lov na »razliko«. Akcije pred vrati domačinov so se vrstile, vendar sta v zaključku nemalokrat vlogo odigrali (ne)sreča in odlična obramba domačega vratarja. Domačini so iz redkih protinapadov imeli priložnost izid izenačiti, vendar je ostalo pri zmagi naše ekipe, in sicer z rezultatom 3 : 2.
 
Našim nogometašem čestitam za igre v letošnji sezoni tekmovanj ŠKL v nogometu. Imeli so priložnost napredovati v polfinale in z malo sreče bi jim lahko uspel preboj v zaključno, finalno tekmo v Kopru. Treba pa je priznati, da je tudi ekipa iz Rogaške Slatine zelo kvalitetna, saj je zasluženo, čeprav le za gol, napredovala v polfinale.
 
Marko Križanič, prof. ŠV

Dostopnost