Select Page

 

11. in 12. septembra 2021 je na Spodnji Polskavi potekalo državno prvenstvo v ultimate frizbiju, Rubber Duckies pa smo postali državni prvaki v vseh treh kategorijah.

Našo ekipo, ki se imenuje Rubber Duckies, sestavljamo sedanji (Hana Brumec, Kaja Vidmar, Asija Brumec, Matej Sever) in nekdanji dijakinje in dijaki šole (Domen Krajnc, Staš in Lara Miklič, Žiga Orešič, Hana Pišek in Primož Podlesnik) ter ostali člani kluba (Elijas Bohnec Mernik, Boštjan Gajšt, Miha Govedič, Luna Mariko Petrovič in Martin Zonta).

V soboto so potekale tekme mešane kategorije. Na vseh tekmah smo ostali neporaženi. Igrali smo proti ekipam Nuclear Discs (13 : 6), Cosmo Men (11 : 5), Ptujska Legija (12 : 6) in Frizmi (15 : 4). Na slednji smo zmagali z največjo razliko turnirja. V finalu smo ponovno igrali proti ekipi Nuclear Discs in priredili pravi spektakel. Po več kot šestdesetih minutah izenačene igre, ko nobena ekipa ni imela več kot točko prednosti, smo z odločilno točko (končni rezultat 10 : 9) še tretjič zapored postali državni prvaki v mešani kategoriji.

Časa za slavje pa ni bilo veliko, saj so nas že naslednji dan čakale nove preizkušnje. Naši racmani so v tudi v moški kategoriji ostali neporaženi. V skupinskem delu so premagali ekipe Nuclear Discs (11 : 6), Cosmo Men (15 : 6) in Ptujska Legija (11 : 10). V finalu so se, kot dan prej, pomerili z ekipo Nuclear Discs in zanesljivo osvojili naslov državnih prvakov s končnim rezultatom 11 : 6.

V nedeljo sta potekali tudi tekmi v ženski kategoriji. Račke smo se pomerile z ekipo Cosmo Women in v odločilni tekmi zmagale z dvema točkama razlike (9 : 7).

 

Kaja Vidmar, 3. b

Dostopnost