Select Page

Naš dijak Andraž KVAS, gimnazijec 4. letnika, je včeraj od predsednika države na Brdu prejel visoko priznanje NAJPROSTOVOLJEC 2012 v kategoriji moških do 19. leta. Andražu s ponosom čestitamo! 

Andraž Kvas si je prestižno nagrado zaslužil za požrtvovalno tri letno prostovoljno delo (redno obiskoval otroke s posebnimi potrebami na Osnovne šole Minke Namestnik Sonje), »za uspešno in plodno vodenje dijaške skupnosti in zagon dijaške sekcije kluba študentov ter zgled ostalim dijakom.« In še mnogo več …
Različne projekte na šoli je Andraž začel izvajati po svoji izvolitvi za predsednika dijaške skupnosti konec leta 2011.
Dogajanje se je preneslo na nekatere obsežnejše in druge manjše projekte, ki so na šolo prinesli mnogo novega dobrega delovnega vzdušja, podkrepljenega z druženjem in zanimanjem za druge. Naj navedemo le nekaj primerov: kreativni tabor za nadarjene dijake, božična zabava in delovni popoldnevi (navedeno je Andraž organiziral), seznanjanje dijakov z evropskim projektom Mladi v akciji, eden izmed izstopajočih projektov je zagotovo Tujci, s katerimi so, Andraž kot pobudnik in vodja, štirje drugi Slovenci in pet Albancev rušili tabuje o tujcih.
Kmalu je pričela delovati še Dijaška sekcija Kluba študentov Slovenska Bistrica, kjer se je Andraž ponovno izkazal za odličnega vodjo. Projekti, ki so se uresničili v času njegovega predsedovanja, so na primer: zbiranje hrane za mariborsko zavetišče, filmski večer, kulturni teden v gradu, UV-party, Poker turnir, Activity turnir, Kuhajmo z Lučko, razstava fotografij in karaoke. Sredi leta 2012 je bil tudi eden prvih pobudnikov za ustanovitev Leo Kluba Slovenska Bistrica, ki je podmladek Lions kluba Slovenska Bistrica. Udejstvoval se je tudi kot član odbora v Dijaški organizaciji Slovenije, član šolskega pevskega zbora, šolskega benda, novinar za šolski časopis …

Posebna priznanja MSS za sodelovanje v natečaju PROSTOVOLJEC LETA 2012 so dobili še Julija Leskovar, Katarina Kores, Lučka Goričan in Monika Firer s 3.A.

 

image001

DSC 3302 1

DSC 3325 1

Dostopnost