Select Page

Vsak aktiven Evropejec ve, da naša Evropska unija svoj dan obeležuje prav 9. maja, zato smo se člani krožka Evrošola tudi letos odločili ta dan proslaviti na poseben način. Dijakom smo skozi različne aktivnosti želeli čim bolje približati delovanje Evropske unije, poseben poudarek pa smo namenili predsedujoči članici Malti.

Dijaki, profesorji in ostali strokovni delavci šole so nas tako čez dan lahko obiskali na naši »malteški stojnici«, kjer so jim bili na voljo različni malteški prigrizki in sladice, ki smo jih dijaki sami vestno pripravili prejšnje popoldne. Prisluhnili so lahko tudi malteški glasbi v izvedbi dveh nadarjenih dijakov 2. letnika. Obiskovalcem smo predstavljali gradivo o evropskih organih in institucijah, vsak pa si je s seboj lahko odnesel tudi zloženko, na kateri smo strnili najbolj zanimiva dejstva o Malti in Evropskem parlamentu.

V času glavnega odmora smo izvedli žrebanje tokratnih nagrajencev EU izziva, ki jih dijaki lahko rešujejo skozi celotno šolsko leto v našem Eurokotičku. Kot običajno, so nagrajenci prejeli privlačne nagrade.

Dogajanje pa se je zaključilo z Euroigro, pri kateri so sodelovali predstavniki posameznih razredov. Dijaki so se med seboj pomerili v znanju o delovanju, zgodovini in vrednotah Evropske unije, veliko vlogo pri reševanju kviza pa je imelo tudi znanje tujih jezikov, saj so bila vprašanja zastavljena v različnih uradnih jezikih Evropske unije. Saj poznate znan stari pregovor: »Več jezikov znaš, več veljaš!« Zmagovalci Euroigre so bili predstavniki 2. E, ki so s tem svojemu oddelku priborili sladko nagrado. Na drugem mestu so bili predstavniki 4. B, ki so prav tako prejeli manjšo nagrado.

Veseli smo, da smo s skupnimi močmi našim sošolcem lahko razkrili nekaj lepih in slastnih skrivnosti Evrope.

Anja Sobočan

Dostopnost