Select Page

Znani so rezultati jubilejnega, to je 10. natečaja za najboljše ljubezensko pismo med mladimi v Republiki Sloveniji, ki ga v dveh delih – za osnovnošolce in za srednješolce – razpisuje KD Josipine Turnograjske v sodelovanju z Občino Preddvor in Zavodom za turizem Preddvor in na katerem naši dijaki v zadnjih letih sodelujejo izjemno uspešno. Tudi letos ni nič drugače.

Med 52 srednješolskimi pismi, v katerih so avtorji letos razmišljali o(b) ljubezni (do) miru, so naši dijaki osvojili tretje, osmo in deveto mesto.

Čestitamo Juliji Fridrih iz 4. b za osvojeno tretje mesto (prejela je unikatni stekleni pokal, knjižno nagrado, priznanje in sladko pozornost).

Iz utemeljitve strokovne komisije, ki so jo sestavljale Sabina Burkeljca, prof. slovenščine in dipl. bibliotekarka, Petra Hudnik, prof. slovenščine, Neža Cerinšek, študentka tretjega letnika slovenistike na ljubljanski Filozofski fakulteti, in dddr. Mira Delavec Touhami, prof. slovenščine in zgodovine, prepisujemo …

»Julijino pismo, ki ima uvod (morda kot začetek romana), je napisano vešče, tekoče in se lepo vklaplja v celoto s pismom. Je osemnajstletnica, ki vidi in sliši in se zaveda, kaj pomeni mir. Julija ve, da težimo k izviru miru in da ga ne moremo imeti le zase in ga hkrati zaužiti v njegovi polnosti. Njene besede opominjajo bralca, da se je vredno potruditi in najti pot do miru. Besedilo je zanimivo in neklišejsko.«

3. mesto_Julija Fridrih

Čestitamo tudi Iris Motaln iz 3. b (za osmo mesto je prejela knjižno nagrado, priznanje in sladko pozornost) in Dejanu Gavriću, lanskoletnemu absolutnemu zmagovalcu, iz 4. b (za deveto mesto je prejel knjižno nagrado, priznanje in sladko pozornost).

Le tako naprej …

Aktiv slovenistov

9. mesto_Dejan Gavrić

Dostopnost