Select Page

V mesecu aprilu je potekalo še eno pomembno tekmovanje v twirlingu, ki se ga je udeležila naša dijakinja Nuša Detiček, ki trenira in nastopa za Twirling in mažoretni klub Pet elementov. Svoje dosežke nam je predstavila kar sama.

22. in 23. aprila 2017 je v športni dvorani Zlato polje v Kranju potekalo 17. odprto državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije v twirling športu. Udeležila sem se ga tudi sama in se sodnikom predstavila s šestimi različnimi programi (koreografije je sestavila trenerka Nastja Keršič).

Posamezno sem osvojila dve srebni medalji (Solo A junior, Artistic twirl A junior) ter 4. mesto v kategoriji freestyle ELITE junior.

Skupaj z Evo Mlakar sva v freestyle paru ELITE osvojili bron, v kategoriji Artistic par A junior pa sva nastopili le za ocenitev in dosegli 5,15 točk.

V kategoriji Team B pa smo stopile na najvišjo stopničko (sestava: Nuša Detiček, Eva Mlakar, Andreja Ošlak, Pia Stermecki, Jona Šalabalija, Maša Trobiš).

Državno prvenstvo hkrati predstavlja tudi kvalifikacije za mednarodne tekme. Zato me julija čaka evropsko prvenstvo, ki bo v mestu Busto Arsizio v Italiji. Avgusta pa odpotujem v Poreč,kjer bo potekal svetovni pokal.

Nuša Detiček, 2. a

Dostopnost