Select Page

Bliža se naša prva izmenjava v projektu Erasmus+ Mladi v akciji. Z desetimi dijaki se bomo odpravili na srednjo šolo Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie v mestu Bai Sprie, kjer se bomo srečali z romunskimi partnerji, pridružili pa se nam bodo še naši tretji partnerji iz Kemijske – prehrambene šole iz Srbije. V tednu skupnega druženja bomo ustvarjali na temo projekta Mladi, recimo »DA!« zdravju. Pregledali bomo romunske jedilnike, razpravljali o zdravih in nezdravih prigrizkih v šolah t. i. “Veggie superhero”.

V skupinah bomo ponovili že tako znano prehrambeno piramido, poskušali izvleči pomembne stvari za našo temo projekta. V delavnicah bomo poskusili slan krompir, proučili njegove pozitivne in negativne učinke na telo. Raziskovali bomo tipično romunsko lokalno hrano, dneve pa bomo popestrili z obiski znanih muzejev in Stefanovega stolpa v mestu Bai Maire.

Kot zaključek našega skupnega druženja bo priprava zdravega obroka, ki ga bodo dijaki pripravili sami, na osnovi usvojenega znanja.

Naše aktivnosti boste lahko ažurno spremljali preko šolske facebook strani.

Vabljeni k ogledu.

 Koordinatorica projekta E+ Mladi v akciji: Simona Luetić

Dostopnost