Select Page

V letošnjem šolskem letu bomo izvedli tekmovanje s področja ekologije, ki se imenuje Ekokviz. Tekmovanje bo potekalo 14. decembra 2018. Namenjeno je vsem srednješolkam in srednješolcem, ne glede na izobraževalni program. Več informacij o tekmovanju najdete na https://ekosola.si/pf/ekokviz-za-srednje-sole/.

Letošnji vsebini sta Podnebne spremembe in Energija prihodnosti. Na tekmovanje se pripravljate tako, da predelate oz. preberete gradivo, ki je v priponki. Na tekmovanje se je potrebno prijaviti pri profesorju Marku Žigartu. Željo po tekmovanju lahko tudi sporočite svojim profesoricam oz. profesorjem, ki bodo informacijo o prijavi posredovali naprej. Vljudno vabljeni!

Vsi sodelujoči prejmejo priznanja, najboljši trije posameznega nivoja izobraževanja pa prejmejo praktične nagrade.

Tekmovanje bo potekalo na šolskem in državnem nivoju v treh kategorijah: dijaki srednjega poklicnega izobraževanja (SPI), dijaki srednjega in poklicno – tehničnega izobraževanja (SSI in PTI) in dijaki strokovnih in splošnih gimnazij. Dijaki bodo pisali test v treh kategorijah, na katerem bo skupaj trideset vprašanj iz izbranih vsebin. Trije prvouvrščeni dijaki na vsakem nivoju izobraževanja se bodo uvrstili na državno tekmovanje v ekoznanju, ki bo potekalo 13. februarja 2019 na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani. Na državnem tekmovanju bodo dijaki pisali test, vsaka kategorija zase.

Marko Žigart

Ekokviz2019_SS

Preizkusni kviz

 

 

 

Dostopnost