Select Page
V soboto, 12. 5. 2018, je potekalo Srednješolsko državno prvenstvo v Ultimate Frizbiju. Prvenstva, ki je potekalo na igrišču Športnega parka Pobrežje, se je udeležila tudi ekipa naše šole.
Igralci smo se zbrali okoli 8. ure. Letos smo dobili nove drese in komaj smo čakali, da jih krstimo na sveži zeleni travi. To je bil za nekatere prvi turnir na zunanjem igrišču po zimskem premoru in igranju v telovadnici, zato je bila želja, da se izkažemo, velika. Naša motivacija je bila tudi ohranitev naslova državnega prvaka iz lanskega leta.
Tekmovanje smo začeli z napeto in najbolj naporno tekmo proti II. gimnaziji. Na koncu smo se veseli zmage z razliko ene točke. Sledile so še tri 30-minutne tekme. Z vsako naslednjo tekmo je naša energija zaradi pripekajočega sonca in kratkih odmorov med tekmami popuščala, a je volja ostala močna in tako smo po štirih zmagah ponovno slavili naslov prvaka.
Domov smo se odpravili utrujeni, a ponosni in več kot zadovoljni z izidom.
Ekipo smo sestavljali: Gašper Kapel, Primož Podlesnik, Domen Krajnc, Stela Kušar, Lara Miklič, Hana Pišek in Nina Kresnik..
Stela Kušar
Dostopnost