Select Page

Po enoletni prekinitvi mednarodnih aktivnosti so dijaki programov metalurški in ekonomski tehnik letos ponovno odšli na delovno prakso v Brago, prelepo mesto na severu Portugalske. Do 9. oktobra bodo bogatili svoje strokovne kompetence in izpopolnjevali znanje tujega jezika. Srečujejo se s številnimi izzivi na različnih delovnih mestih – od dela v muzeju, administraciji, papirnici, športnem klubu, trgovskih podjetjih do dela v proizvodnji obdelave kovin in izdelave raznih izdelkov.

Vsak konec tedna obiščejo naravno in kulturno bogate kraje Portugalske – Porto, Guimaraes, Lizbono in Viana de Castelo na obali Atlantskega morja.

Seveda jim ne manjka posedanja v kavarnah očarljivih ulic Brage ob kozarcu naravno stiskanih pomaranč, sladkanja s tortico Nate ob spremljavi mirnih melodij Fada … Pisane, butične trgovine vabijo k nakupu tradicionalnih spominkov iz plute, tekstila in keramike. Skratka, celovita izkušnja, ki združuje pridobivanje novega znanja na delovnem področju z raznolikostjo kultur.

Barbara Korošec

Dostopnost