Select Page

Društvo v tujini izobraženih Slovencev povezuje slovenske državljane, ki se v okviru visokošolskega študija izobražujejo ali so se izobraževali oziroma opravljajo ali so opravljali raziskovalno dejavnost na izobraževalno-raziskovalnih ustanovah v tujini. 

 

 Eden izmed naših namenov je tudi predstavljanje študija ter raziskovalne dejavnosti v tujini tistim, ki se zanju zanimajo. Prizadevamo si spodbujati medsebojno sodelovanje slovenskih strokovnjakov, ki delujejo v tujini, in njihovo sodelovanje z izobraževalno-raziskovalnimi ustanovami in gospodarstvom v Sloveniji in tujini.

S tem namenom organiziramo tudi dogodek »VTISi prehoda iz srednje šole na univerzo v tujini« za dijake vseh letnikov slovenskih gimnazij, ki jih zanima dodiplomski študij v tujini.

Na dogodku bodo vtise prehoda iz srednje šole na tujo univerzo delili člani Društva VTIS – študentje, ki so po slovenski maturi odšli na študij v  tujino. Na dogodku bodo sodelovale tudi pomembne slovenske organizacije iz področja svetovanja in sofinanciranja študija v tujini (Slovenska znanstvena fundacija, Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije ter Karierni centri Ljubljana).

Dogodek se bo odvil v  sredo, 8. aprila 2015, ob 15.00 v dvorani Matije Tomca na Škofijski klasični gimnaziji v Zavodu sv. Stanislava, Štula 23, 1210 Ljubljana.

Več informacij in prijavni obrazec je na voljo na spletni strani http://www.drustvovtis.si/dogodki/vtisi-prehoda-iz-srednje-sole-na-univerzo-v-tujino/.  

Vljudno vas vabimo k sodelovanju, saj si želimo, da bi obvestilo doseglo kar največji krog dijakov in dijakinj.

Prosimo, da obvestilo o dogodku razpošljete vašim dijakom. Dogodek je namenjen predvsem drugim in tretjim letnikom gimnazij.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo preko elektronske pošte slovenija@drustvovtis.si.

Dostopnost