Select Page

Spoštovane dijakinje, spoštovani dijaki!

Četrto leto vašega izobraževanja je v polnem razmahu, trenutno na daljavo. V tem obdobju se tudi karierno svetovanje seli na splet. Vem, da marsikoga skrbi, kako se bo izšlo to šolsko leto. Verjamem v rek «kjer je volja, je tudi pot«. Skupaj nam bo zagotovo uspelo!

Čas in dogajanje vas ponovno postavljata v situacijo, ko bo treba razmisliti, kam in kako dalje, v katero smer, področje, poklic. Nekateri že danes veste, kaj boste študirali, drugi tehtate med različnimi možnostmi, tretji še ne veste, kaj bi. Marsikoga od vas bremeni misel, da gre za usodno odločitev, ki posameznika zaznamuje za celo življenje. V današnjem svetu to nima več takšnega vpliva.

Kako se prav odločiti? Recepta ni. Pomembno je, da prisluhnete svojemu notranjemu glasu in veselju do nekega področja. Zbir informacij o študijskih programih, trgu dela, poznavanje sebe, lastnih interesov in (z)možnosti je dober temelj za odločanje.

Zato vas vljudno vabim na Virtualni karierni sejem za srednješolce, ki bo potekal od 23. 11. do 27. 11. 2020 na povezavi www.karierni-sejem.si.

Navodila za prijavo -_dijaki

Na virtualnih stojnicah najdete številne informacije o iskanih poklicih in poklicih prihodnosti, o delodajalcih ter o študijskih programih, dogajanju na fakultetah, obštudijskih dejavnostih … Priporočam ogled pod »dogodke«, saj večina fakultet, visokih strokovnih in višjih šol organizira predstavitve v živo (webinarji, spletne klepetalnice), kjer bodo na voljo za pogovor tudi študentje.

 

Bodite radovedni in vzemite si čas za raziskovanje.

Mojca Vrečko, svetovalna delavka

Več aktualnih gradiv in dogodkov, vezanih na študij, najdete tukaj.

Dostopnost