Select Page

Pomladni dan v Evropi

Obeležitev dneva Evrope 2014
V petek, 9. maja 2014, smo člani skupine EUROŠOLA pred šolo pripravili prav posebno obeležitev dneva Evrope. Dijakom smo predstavili Grčijo, ki trenutno predseduje Evropski uniji, s ponudbo slastnih grških prigrizkov ter slikovnega materiala.
 
Znanje in zanimanje dijakov za Evropsko unijo pa smo spodbudili tudi s pomočjo igre Eurogame, v kateri so se še posebej izkazali dijaki 3. C, ki so z najboljšim rezultatom v najkrajšem času osvojili sladko nagrado za cel razred.

Združeni v različnosti!

 
 


 
 
Pomladni dan v Evropi 2010
 
V šolskem letu 2009/10 smo sodelovali v mednarodnem projektu Pomladni dan 2010, ki poteka od 22. 3. pa do konca meseca junija 2010. Osrednja tema projekta je državljanstvo in temeljne pravice v luči evropske identitete. V Sloveniji smo se osredotočili na projekt ohranjanja biotske raznovrstnosti živih bitij v okviru Mednarodnega leta biotske raznovrstnosti.

Poleg osrednje teme smo se v okviru Pomladnega dne 2010 v Sloveniji posvetili še:

  • evropskemu letu boja proti revščini in socialni izključenosti,
  • državljanstvu in temeljnim pravicam,
  • vrednotam v socialnih omrežjih in v družini,
  • temu, kako spremeniti svoje navade, da ohranimo okolje, v katerem živimo, primerno za bivanje tudi naslednjim generacijam.

V okviru projekta so na Srednji šoli Slovenska Bistrica potekale številne aktivnosti, kot so: sodelovanje z drugimi evropskimi šolami, sodelovanje na različnih natečajih, udejanjanje pomembnih dogodkov v okviru projekta …

Na spletnih straneh POMLADNI DAN 2010, SPRINGDAY 2010 in evropsko leto boja proti revščini in socialni izključenosti dobite več informacij za sodelovanje v projektu in na različnih natečajih:

http://sio.edus.si/PomladniDan2010/index.htm

http://www.springday2010.net/ww/sl/pub/spring2010/index.htm

Mihaela Šimunović, koordinatorica projekta

Dostopnost