Select Page

 

V nedeljo, 11. 6. 2023, je Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) na prireditvi Zotkini talenti v Cankarjevem domu razglasila najuspešnejše mlade talente. Prireditev je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednice republike dr. Nataše Pirc Musar, ki je v uvodu nagovorila vse zbrane, kasneje pa podelila priznanja najuspešnejšim s področja raziskovalnih dejavnostih. Na prireditev je bilo povabljenih več kot 1300 mladih iz osnovnih in srednjih šol, njihovih staršev in mentoric in mentorjev.

Z naše šole so bili na prireditev povabljeni David Ahec iz 1. a, Hana Brumec iz 4. a, Katarina Grilj in Damjan Dovnik iz 4. b. Hana in Damjan sta pred pričetkom osrednje prireditve, ki se je pričela ob 16. uri, v sprejemni dvorani Cankarjevega doma predstavljala svojo izkušnjo z Mednarodnega sejma znanosti in tehnike Regeneron ISEF v Dallasu.

Ob zaključku so bili vsi mladi talenti, ki so prejeli zlata priznanja, povabljeni na oder za skupinsko fotografijo. Prireditev se je zaključila ob 18.30 z motivacijskim nagovorom predsednika ZOTKS dr. Staneta Pejovnika.

 

Marko Žigart

Dostopnost