Select Page

V petek, 12.4.2019, smo v Srednji šoli Slovenska Bistrica pripravili predstavitev praktičnega dela našega projekta, ki ga pripravljamo pri  predmetu projektno  učno delo. Projekt pripravljamo kot 4. predmet na  poklicni maturi in vključuje praktični in teoretični del, zato  imamo pripravljene tudi projektne naloge z različnimi podtemami, krovni naslov pa je »Zdravo jem, zdravo živim«. Na praktično izvedbo projekta smo se pripravljali, kar nekaj časa. Najprej smo se lotili priprave projektne naloge.  Nato smo pripravljali razne plakate  in vse potrebno za predstavitev.

Že dan prej smo se trudili s peko zdravega peciva, kot so keksi iz arašidov, borovničevi mafini, bananin kruh, browniji iz sladkega krompirja, pirine palačinke in keksi iz ovsenih kosmičev. Pecivo je bilo pripravljeno brez sladkorja. Kljub temu da ni bilo sladkano, je med obiskovalci poželo veliko navdušenja. Pripravljali smo zdrave smutije iz  korenčka in limone, iz manga in banan in iz borovnic in rukole, vsi so bili odličnega okusa.  Poskrbeli pa smo tudi za športne dejavnosti, zato smo se igrali  gumitvist, kar je bilo zelo zabavno.

Pripravili smo tudi nagradno igro. Križanka je bila sestavljena iz vprašanj, povezanih z našo temo. Izžrebanci so dobili tudi nagrade.

Predstavitev oziroma tako imenovano tržnico smo imeli v mali jedilnici naše šole. Vse se je dogajalo med glavnim  odmorom. Želeli smo si, da se našega dogodka udeleži čim več dijakov, zato smo dogodek oglaševali tudi preko socialnih omrežjih. Na dan dogodka smo se tudi po šoli trudili širiti novico. Na ta način smo se seznanili tudi z oglaševanjem, ki je v podjetništvu zelo pomembno.

Naše tržnice se je udeležilo veliko dijakov in delavcev šole, zato smo bili s končnim izidom zelo zadovoljni in upamo, da nam bo tako dobro šlo tudi, ko bomo seminarske naloge predstavljali na maturi.

 

Dijakinja Iva Unger in mentorica Simona Luetić

Dostopnost