Select Page

IZŠTEKANI NAJSTNIKI IN STARŠI, KI ŠTEKAJO

10. marec 2015 ob 18.00 v predavalnici 101

 Predavata: Leonida Mrgole in Dr. Albert Mrgole


Ko sva te prvič sprejela v najino naročje, si bil najin čudež. Otrok. To povezanost lahko čutiš samo v trenutku rojstva. Takrat sva si obljubila, da bova izpolnila vse tvoje potrebe, da ti bova pomagala, da boš srečen otrok in končno srečna odrasla oseba. Za tvojo varnost bova naredila vse. To so bile prve obljube.

Kaj se je potem zgodilo, da sva velikokrat pri vzgoji ostala nemočna? Zdaj si najstnik in čutiva, kako se oddaljuješ, kako ne delimo več čustev in kako ne veva, kaj se s tabo dogaja. Ali to lahko popraviva?

 

IZŠTEKANI NAJSTNIKI IN STARŠI, KI ŠTEKAJO

Srednja šola Slovenska Bistrica
Ulica dr. Jožeta Pučnika 21

10. marec 2015 ob 18.00 v predavalnici 101

 Predavata: Leonida Mrgole in Dr. Albert Mrgole

Predavatelja sta avtorja zelo odmevne in uporabne knjige Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, ki je v enem letu postala vzgojna uspešnica.

 

Življenje z najstniki nas starše velikokrat pripelje v situacije, ko se počutimo nemočni, izgubljeni, ko spremembe zamajejo ravnotežje v družini, ko nam zmanjka učinkovitih strategij, ko se počutimo brez avtoritete in se sprašujemo, kaj smo v preteklosti naredili narobe, ko nas naši otroci vabijo v igre neskončnega pregovarjanja, ko se borijo za svoj prav in uveljavljajo moč …

Predavatelja, starša štirih odraslih otrok, ki preko 15 let delujeta v psihoterapevtski praksi, bosta na konkretnih zgodbah in primerih pokazala, kako ohraniti stik z otroki v težkih situacijah. V svoji praksi sta spoznala, da je stik z otrokom ključ do povezanosti, komunikacije in motiviranosti za delovanje otrok na vseh področjih, tudi na šolskem. Čar njunih predavanj so konkretne in uporabne zgodbe iz življenja, ki prinašajo staršem uporabna sporočila.

Predavanja zakoncev Mrgole se zelo razlikujejo od klasičnih predavanj, na katera so navajeni starši. V njunem nastopu se odraža živost odnosa, ki ga živita. Njuna pripoved je neposredna, prepojena z osebnimi izkušnjami, prikazom lastnih dilem v konkretnih situacijah, ki izhajajo iz vsakdanjega družinskega življenja in so staršem blizu. Njune predstavitve so žive, konkretne,  slikovite in z veliko humorja. Ne uporabljata teorije, a kljub temu ohranjata visoko stopnjo strokovnosti.  Vsak primer, ki ga predstavita, izhaja iz življenja, iz lastne izkušnje.

Starši ju sprejemajo kot človeka, s katerima se lahko poistovetijo in z zanimanjem prisluhnejo posameznim primerom, dilemam in njunim edinstvenim rešitvam. Mnogo staršev dobi idejo za konkretno spremembo, ki jo po predavanju vpeljejo v domače življenje.

Njuna predavanja so demonstracija življenjskih izkušenj, konkretnih ravnanj in dilem, so prenos žive izkušnje, ki ima pri učenju ljudi največji vpliv.

 

Več o njunem delu in referencah najdete na spletnih straneh:

www.vezal.si

http://najstniki.weebly.com/

FB stran: https://www.facebook.com/vezal.si?fref=ts

FB stran: https://www.facebook.com/izstekani.najstniki?fref=ts

 

Dr. Albert Mrgole je predsednik nacionalne koordinacije TOM telefona pri ZPMS in zunanji predavatelj na SFU – Fakulteti za psihoterapevtske študije v Ljubljani.

Po predavanju bo možno kupiti knjigo in postaviti osebna vprašanja.

Dostopnost