Select Page
 
Spoštovani,
 
Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani je prisluhnila željam dijakom in zato z veseljem sporočamo, da prvič organiziramo poletni raziskovalni tabor »Raziskuj in poganjaj prihodnost!«. Poletni raziskovalni tabor bo potekal v tednu od 3. do 7. julija 2023 na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani in je namenjen najbolj vedoželjnim dijakom.
Dijake bomo vključili v naše raziskovalno delo, kjer bodo pod mentorstvom našim sodelavcev lahko samostojno opravljali različno raziskovalno delo: vse od izdelave namizne lebdeče ure do 3D natisnjene pametne naprave! Poleg mentorstva raziskovalni tabor obsega tudi izbrana zanimiva predavanja mednarodno priznanih strokovnjakov.
Ker se zavedamo pomena zgodnje karierne orientacije in promocije STEAM[1] področij, bomo raziskovalni tabor dijakom omogočili brezplačno (material, malice in kosila)! Ker bo delo z dijaki vključeno v individualno delo znotraj raziskovalnih laboratorijev, imamo omejeno število prostih mest (15) in je s prijavami potrebo pohiteti (po pravilu kdor prvi pride, prvi melje).
Vabimo vas, da vabilo na poletni raziskovalni tabor, ki vam ga posredujemo v priponki, posredujete dijakom od 1. do 3. letnika preko vaših komunikacijskih kanalov oz. delite objavo na Facebooku ali Instagramu.
 
Za dodatne informacije lahko pišete na pr@fs.uni-lj.si.
Verjamemo, da bomo upravičili zaupanje. Zahvaljujemo se vam za sodelovanje vas lepo pozdravljamo,
doc. dr. Rok Vrabič
 
vodja poletnega raziskovalnega tabora »Raziskuj in poganjaj prihodnost«
prof. dr. Janko Slavič
 
Prodekan za znanstveno raziskovalno dejavnost in mednarodno sodelovanje
[1] STEAM izobraževanje je mednarodno uveljavljena okrajšava za preplet naravoslovja, tehnike in tehnologije, umetnosti ter matematike – Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics.
Dostopnost