Select Page

V soboto, 15. aprila, na obletnico rojstva Leonarda da Vincija, se začne Svetovni teden kreativnosti in inovativnosti.

Svetovni teden kreativnosti in inovativnosti je posvečen praznovanju vseh oblik ustvarjalnosti. Ustvarjalnost je tisto, zaradi česar se svet vrti. In ne verjemite le na besedo – poglejte okoli sebe: vse okoli vas je produkt ustvarjalnih umov, ki razmišljajo drugače, izzivajo norme, tvegajo in se učijo iz poizkusov in napak. Vse, kar počnete, je lahko ustvarjalno dejanje.

Svetovni dan ustvarjalnosti in inovativnosti – 21. april, ki ga praznujemo šest dni po rojstnem dnevu Leonarda da Vincija in en dan pred Mednarodnim dnevom matere Zemlje  –  je v dobrem položaju za spodbujanje ustvarjalnega multidisciplinarnega razmišljanja in nam pomaga doseči trajnostno prihodnost, ki si jo želimo.

Praznujemo ga tudi v Sloveniji z 9. konferenco o kreativnosti letos pod naslovom Pozitivne vrline za poslovne veščine. Predavanja za lažje soočanje s službenimi izzivi bodo na sporedu vsak dan od 15. do 21. aprila ob 19. uri. Brezplačne prijave in podrobnosti tukaj.

Tudi na šoli imate priložnost, da se na svoj kreativen način izrazite. Oddajte svojo umetnino (pesem, esej, sliko, ilustracijo, fotografijo …) razrednikom.  V maju bomo vašo ustvarjalnost predstavili na Umetnijah.

Alenka Ajd Bratkovič,
Cirila Hajšek Rap

 

 

 

Dostopnost