Select Page

Ali se kdaj spomnite na Zemljo, katera nam daje vse, kar potrebujemo za življenje in nam omogoča raznoliko bivanje v svojem okolju? Zavedanje, da je naš planet živo bitje, katerega del smo tudi mi, nas vodi v dejanja, s katerim bomo Zemlji izkazali hvaležnost in se ji zahvalili za gostoljubje.

Danes, 22. aprila, je Svetovi dan Zemlje, zato je prav, da se spomnimo, kako zelo pomemben je pravilen odnos do našega planeta z vidika ločevanja in odgovornega ravnanja z odpadki, varčevanja s pitno vodo, omejevanja izpustov toplogrednih plinov, varčevanja z energijo, odgovornega ravnanja z gozdovi in z živalmi, ki si z nami delijo ta planet.

Ne pozabimo pa še na odgovorno ravnanje z našimi mislimi, ki ravno tako prepletajo naš planet in ga soustvarjajo. Največ, kar lahko naredite zase in za ljudi okoli vas in za naš planet je, da imate radi sebe in druge, živali in naravo.

V ta namen smo pred šolo posadili drevo … drevo, ki je simbol zavedanja o pomembnosti življenja. Opazuj ga, kako raste, se razcveta, razširja svojo krošnjo in ti daje prijetno senco … Spoštuj ga.

Hvala, da si del naše prelepe Zemlje …

Aktiv naravoslovja

Dostopnost