Select Page

V ponedeljek, 16. 1. 2023, in v četrtek, 19. 1. 2023, je v organizaciji Fakultete za organizacijske vede Kranj potekala študija primera za srednješolce.

Študija primera je interaktivna metoda, ki temelji neposredno na pedagoškem procesu. Primeri proučevanja temeljijo na realnih ali izmišljenih problemih v praksi, ki jih je treba rešiti samostojno ali v skupini. V študiji primera se udeleženci soočijo z določeno problemsko situacijo in jo skušajo s svojim predlogom rešiti.

Vsem študijam primera je skupno, da lahko pozitivno izkušnjo, ki jo udeleženci pri sodelovanju dobijo, kasneje uporabijo v praksi.

ekipa Bistrica iz 1. č

Podjetje ACC (Aviation Career Center) je izpostavilo problem priprave marketinškega načrta za šolanje poklicnega pilota – povečati vpis za 15 študentov letno, trenutno povprečje je od 20 do 25 študentov na leto.

Srednjo šolo Slovenska Bistrica sta predstavljali dve ekipi: ekipa Elite iz 4. č in ekipa Bistrica iz 1. č, ki sta suvereno predstavili vsaka svojo rešitev.

Dijakinje in dijaki tak način učenja vidijo kot zelo pozitivno izkušnjo za delovanje v realnem gospodarskem okolju. Udeležencem čestitamo za udeležbo.

Mentorica: Cirila Hajšek Rap

Dostopnost