Select Page

V petek, 9. decembra 2022, smo se dijaki in profesorji naše šole po dveh letih tradicionalno odpravili za cel dan v Ljubljano. Ob 8.30 smo se zbrali pred šolo in bili malo pred deseto že v Ljubljani. Imeli smo še dovolj časa, da smo lahko šli kaj pojest ali na kavo in topel kakav, nato pa smo se vsi skupaj odpravili proti Drami, kjer smo si zaradi bolezni igralcev ogledali posnetek predstave Antigona namesto črne komedije Party. Malo smo bili morda razočarani, a je na koncu na oder stopil perspektivni in večkrat nagrajeni mladi slovenski igralec Timon Šturbej, s katerim smo se lahko pogovarjali v živo.

 

Nato smo se razvrstili po Ljubljani ter si ogledovali razstave in prostore ter sodelovali v delavnicah. Ogledali smo si Cankarjev dom in parlament, sodelovali v delavnicah o fotografiji in skiciranju, obiskali razstave o Plečniku, antiki in Ljubljani, si ogledali stalno zbirko v Narodni galeriji, bili v čevljih zmagovalcev in s Slovenci v 20. stoletju.

 

Po približno dveh urah je nastopil najboljši del – prosti čas, ki smo ga imeli od 15.00 do 17.00. Večina se je sprehajala po Prešernovem trgu, si ogledovala lučke in spila kozarec čaja ali vroče čokolade. Kljub dežju in mrazu smo se vsi imeli krasno. Verjamem, da nam bo dan ostal v lepem spominu.

Po lepem uvodu v december smo prišli že do konca; naj bodo lepi prazniki.

Sergeja Vogrinec, 3. b

Dostopnost