Select Page

30. 1. 2019 smo se tradicionalno udeležili mednarodnega festivala Več znanja za več turizma v okviru sejma Alpe Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Predstavili smo se z raziskovalno nalogo Darilo rojenice, katere cilj je bil razviti turistični spominek našega kraja. Turistična zveza Slovenije je našo nalogo ovrednotila s srebrnim priznanjem.  Projekt so predstavili: Nuša Detiček, Leon Lorenci, Nina Kresnik in Matej Sever.

Kljub močni konkurenci 48. šol iz Slovenije in tujine ter dejstvu, da se nam je zlato priznanje za las izmuznilo, smo pridobili veliko novih izkušenj, spoznali številne dijake in profesorje drugih šol ter tako našo šolo predstavili širšemu slovenskemu in mednarodnemu prostoru.

Posebej pa nam je v veselje, da je bil naš spominek – obesek za ključe iz naplavljenega lesa s pozitivnim sporočilom za uporabnika – zelo dobro sprejet pri strokovni komisiji in obiskovalcih sejma. Z njim smo med ljudi širili vrednote. In to je »zlata vredno«.

Za pomoč pri projektu se zahvaljujemo: Mateji Breznik, Anžetu Flisu, Marcelu L. Šalamunu in prof. Roku Dragiču ter vsem, ki so nam kakorkoli pomagali in verjeli v naš uspeh.

Vesna Sever in Simona Luetić, mentorici

Dostopnost