Select Page

V sredo, 20. januarja 2016 je potekalo šolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev. Udeležilo se ga je 55 tekmovalcev strokovno-tehniškega in gimnazijskega programa.

V gimnazijskem programu so največ znanja so pokazali: Tomaž Strelec iz 3. a, Tina Očko iz 3. b, Žiga Orešič iz 3. b, Vita Štefane iz 3. a, Nika Podgrajšek iz 2. a in Žiga Kodrič iz 4. a. Vsi so osvojili bronasta priznanja in se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo 2. aprila 2016 v Brežicah.

Bronasta priznanja so osvojili še: Veronika Mrđa Podčedenšek iz 4. b, Anže Veber iz 4. b, Ana Marija Črešnar iz 4. a, Tadej Mušič iz 2. a, Matevž Krajnc iz 3. b, Urška Pristovnik iz 3. a, Rok Cafuta iz 3. a, Miloš Mrđa Podčedenšek iz 2. b, Lea Gerečnik iz 2. b, Jana Čoh iz 2. a in Lucija Skrbiš iz 2. a.

V programu ekonomski tehnik so največ znanja pokazali: Matic Kolar iz 4. a, Doroteja Pišotek iz 1. č in Miha Leskovar iz 1. č. Miha Leskovar je osvojil bronasto priznanje. Uvrstili so se na državno tekmovanje, ki bo prav tako 2. aprila 2016 v Brežicah.

Iztok D. Utenkar, prof.

Slovenska Bistrica, 25. januarja 2016

Dostopnost