Select Page

Pri filmskem krožku, ki že vrsto let deluje v Srednji šoli Slovenska Bistrica, je letos sodelovalo rekordno število dijakov (en polno zaseden razred).
In tako je nastalo tudi rekordno število filmov.
Za izdelavo le-teh so dijaki (in tudi mentorja) žrtvovali veliko število ur svojega prostega časa, ki so ga preživeli v mladostni zagnanosti, učenju, kreativnosti, pa tudi v bolj mučnem dolgotrajnem trdem delu pri montaži posnetega gradiva.

Na premieri, ki je bila v torek, 24. maja, v Kinu Slovenska Bistrica, so si dijaki, profesorji in starši ter vsi, ki jih zanima ustvarjalnost mladih, ogledali filme, ki so letos sodelovali tudi na treh različnih tekmovanjih (Slovenščina ima dolg jezik, Zoom in Videomanija). Na premieri smo videli vseh pet letošnjih filmov: Abstrakt, V Čakanju, Rdeča kapica gre po gobe, Napiknjena in Ista. Vsi našteti filmi so bili nagrajeni s srebrnim priznanjem na državnem tekmovanju Slovenščina ima dolg jezik.

DSC_3494b

 

Publika si je za uvod pogledala tudi predstavitveni film Srednje šole Slovenska Bistrica, ki je  nastal v sodelovanju s filmskim društvom  Film Factory, ter njihov uspešni kratki film Busker.

Maja Kodrič Crnjakovič in Vasja Eigner,
mentorja filmskega krožka

 

Dostopnost