Select Page

Med 11. in 12. oktobrom 2019 je pod pokroviteljstvom SPIRIT Slovenija potekal dvodnevni mladinski podjetniški dogodek, na katerem so srednješolci razvijali svoje prve poslovne ideje v delujoče prototipe. Dogodek se je začel v petek, 11. oktobra 2019 na Gimnaziji Slovenske Konjice ter se na isti lokaciji zaključil v soboto, 12. oktobra 2019.

Med sodelujočimi šolami iz regije so bile Srednja šola Slovenska Bistrica, ŠC Slovenske Konjice – Zreče: Gimnazija Slovenske Konjice (gostiteljica) ter Osnovna šola pod goro Slovenke Konjice. Dogodka se je udeležilo 60 dijakov in učencev.

Dijaki so prvi dan predstavili mnogo različnih idej, na zaključni prireditvi pa smo poslušali kar 11 predstavitev idej, kar le potrjuje dejstvo, da so mladi ustvarjalci polni idej in dovolj pogumni, da si drznejo skočiti v neznano in poizkusiti iz nič narediti nekaj novega.

Me drugim smo poslušali še predavanje na temo osnovne metode hitrega prototipiranja in raziskave trga ter priprave poslovnega kanvasa, ki ponazarja poslovni model podjetniške ideje.

Na zaključni prireditvi so mladi predstavili svoje ideje po pravilih o javnem nastopanju in izdelavi Pitch-a, ocenjevala pa jih je 3-članska komisija.

Projekti, ki so najbolj prepričali s svojo dovršenostjo in atraktivnostjo poslovnega modela, kvaliteto tržne raziskave in stopnje dodelanosti ideje, so bili nagrajeni s sledečimi nagradami:

Naj pitch: APP za servisiranje avtomobila (Srednja šola Slovenska Bistrica: Nejc Pačnik, Rok Trdin, Dejan Premoša, Patrik Arnuš)

Naj izvedljiva ideja:  Potovalno milo (Gimnazija Slovenske Konjice)

Najhitreje izvedljiva ideja: Izberi pravo porcijo (Osnovna šola pod goro)

Zapisala: Cirila Hajšek Rap
Fotografije: Vasja Ivančič

Dostopnost