Select Page

V okviru Comenius projekta Lights, Camera, Action smo se odpravili na drugo srečanje na Škotsko. Gostili so nas učenci in dijaki šole Garnock Academy.

Prvi dan smo si ogledali največje škotsko mesto Glasgow. Obiskali smo Kelvingroove Art Gallery in Transport Museum. Zvečer so naši gostitelji organizirali večerjo, kjer smo lahko poskusili škotske jedi, kot je »Haggies«. Sledili so glasbeni in pevski nastopi, kjer smo slišali dude, harfo in škotsko narodno pesem.

Naslednja dva dni smo namenili izletu do jezera Loch Ness. Prenočili smo v mladinskem hostlu v mestu Inverness. Tam smo si ogledali grad ter se sprehodili po mestu. Naslednji dan nas je čakal dolgo pričakovan ogled jezera Loch Ness. Zanimiva izkušnja je bil sprehod po muzeju, ki je posvečen pošasti »Nessie«. V muzeju smo izvedeli veliko o ponarejenih fotografijah jezerske pošasti, raziskovanju jezera in zanimive podatke o jezeru. Ali ste vedeli, da je prostornina jezera tako velika, da bi lahko vanj postavili toliko ljudi, kot je trikratno število prebivalstva zemlje? Kasneje smo se do samega jezera in ruševin gradu ob njem tudi sprehodili in posneli veliko fotografij, predvsem pa smo uživali ob pogledu na prelepo jezero. 
Četrti dan je bil namenjen športnim igram in koncertu. Profesorica športne vzgoje nam je pokazala zanimive angleške in škotske igre. Zvečer smo imeli koncert, na katerem se je šola Garnock Academy predstavila z veliko glasbenimi in pevskimi točkami, vsaka izmed držav, ki so sodelovale v projektu, pa je predstavila po eno ali več točk. Slovenci smo odpeli pesem skupine Rattlesnake Hvala.
Zadnji dan našega bivanja na Škotskem smo okronali z obiskom škotskega glavnega mesta, prelepega Edinburgha. Tam smo si ogledali grad, občudovali smo staro in novejšo arhitekturo ter uživali ob visokih temperaturah in soncu.
Polni novih izkušenj, prijateljstev in dogodivščin smo se naslednje jutro v zgodnjih jutranjih urah odpravili nazaj v Slovenijo. To je bila zagotovo ena izmed boljših izkušenj in bi jo z veseljem ponovili.

Živa Radulović, 2. a

Škotska 2013 385

 

Škotska 2013 406

 

Škotska 2013 550

 

Škotska 2013 636

 

Dostopnost