Select Page

Filmski krožek že od jeseni pridno ustvarja. Začeli smo s popoldanskimi filmskimi delavnicami pod vodstvom Mitje in Mojce iz društva Film Factory, ki nas popeljala v svet filma – od ideje, scenarija, intenzivnih priprav na snemanje, izbire igralcev in lokacij, do napornega, a hkrati zelo zabavnega snemalnega vikenda. Tri filme smo posneli pretekli konec tedna, četrtega bomo snemali naslednjo soboto.

Fotografija Vasja Eigner

V tem tednu posneti material pridno montiramo in pripravljamo dokumentacijo za tekmovanje Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu, ki bo že 1. februarja.

Dijakinje prvega letnika (Tinkara Novak, Ana Marija Jug, Lana Višnar in Kristina Jug) so posnele film o dekletu z nenavadno boleznijo z naslovom Dekle, ki je bruhalo rože.

Dijaki drugega letnika (Mia Kukovič, Lucija Žilavec, Perina Slapnik, Maša Korošec in Domen Krajnc) so v središče filmske zgodbe postavili fanta, ki se mu uresniči zanimiva želja.

Drama Slavka Gruma Dogodek v mestu Gogi je bil navdih za film dijakinj četrtega letnika. Lucija Klauž, Špela Ačko, Ela Plavec in Kristina Motaln so že lani navdušile s filmom Hipotermija. Ekipi se je letos pridružil še Miha Satler iz 1. c.

V soboto bo ekipa dijakov četrtega letnika snemala še en kratki film, ki bo zagotovo zanimivo presenečenje, kot je bil lanski film Sedem pogledov. Letos ekipo sestavljajo Žan Zafošnik, Timotej Kresnik in Miha Stopar.

Mentorja filmskega krožka Maja Kodrič Crnjakovič in Vasja Eigner

Dostopnost