Select Page

Urška Dovnik, Ana Marija Jug, Kristina Jug,  Nika Leva in Tinkara Novak so se v okviru projekta Pedagogika 1:1 udeležile hekatona “Pametna dekleta za pametno mesto” na Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru. Rešitev izziva “Več rastlin (v našem mestu)”  je bila izbrana za najboljšo.
Hekaton (ang. hackathon) je celodnevni dogodek, na katerem skupina kreativno razmišlja o rešitvi zadanega problema oziroma izziva.

Tinkara Novak je tako strnila svoje vtise:

Hekaton “Pametna dekleta za pametno mesto” je bil dogodek, namenjen učenju reševanja problemov.
Vsaka skupina si je izbrala en problem, ki ga je zaznalav svojem mestu,  in nato je z igrico ali spletno stranjo predstavila način reševanja tega problema. Najprej smo si naredili načrt dela po navodilih mentorjev, nato smo se pa lotili dela.

Naša skupina si je izbrala temo “več rastlin”. Naredili smo igro, ki je opozarjala na pomembnost zelenih površin v mestih. Cilj igrice je, da igralec preskakuje rastline, ki prihajajo proti njemu. Če se dotakne rastline, izgubi in prikažejo se mu dejstva o tem, zakaj so rastline pomembne.

Vsaka skupina je predstavila svoje delo ostalim, nato pa je sledila podelitev nagrad najboljšim. Naša skupina je osvojila prvo mesto.

Darko Korošec, mentor

Dostopnost