Select Page

Po tem, ko se je Mia Kukovič iz 3. a vrnila k pouku, je zapisala:

V začetku meseca februarja sem se odpravila na tritedenske teniške priprave v Ameriko, natančneje v Florido. V opoldanskih urah sem z zagrebškega letališča odletela proti Londonu. Po dvournem postanku v megleni in deževni britanski prestolnici sem prestopila na letalo za Miami, kamor sem prispela v poznih večernih urah naslednjega dne. Z mano je potoval oče, katerega prijatelji so naju te tri tedne prijazno gostili. Zakonca srednjih let z jugoslovanskimi koreninami (ona je Slovenka, on Bosanski Srb), ki že vrsto let živita na vedno sončni Floridi, sta naju pričakala na letališču in sledila je dvourna vožnja v smeri severa, do naše končne destinacije – mesta Boca Raton. To je veliko mesto, ki se razteza od Atlantskega oceana še daleč v notranjost Floride. V nasprotju z velemesti, v katerih je kriminal vsakdanji pojav, je Boca miren in varen predel, v katerem živijo predvsem starejši ljudje – upokojenci z debelimi denarnicami in z željo po mirnem in s soncem obsijanim življenjem.

V neposredni bližini, le pet minut vožnje z avtomobilom, se nahaja Evert Tennis Academy. Svetovno znana teniška akademija, katere ustanoviteljica je nekdanja vodilna teniška igralka lestvice WTA in zmagovalka osemnajstih posamičnih turnirjev za Grand Slam – Chris Evert. To akademijo sem v preteklih letih obiskala že dvakrat, prvič leta 2013 in drugič leta 2016, zato sem se počutila domače in potek dela mi ni bil tuj.

Treningi so se začeli ob 7.00 zjutraj in se zaključili ob 10.00. Igrali smo tenis in pridobivali na kondiciji ter moči, v primeru slabega vremena pa so nam strokovnjaki s področja psihologije športa razložili številne zanimivosti, ki nam lahko pri igri zelo koristijo, če smo na njih pozorni in jih nadzorujemo. Ob določenih dnevih smo imeli tudi popoldanske treninge, ki so trajali od 15.00 do 17.00. Na teh treningih smo igrali medsebojne dvoboje. Res je bilo odlično, saj si se lahko pomeril z igralci z vsega sveta: s Kitajske, iz Avstralije, Nove Zelandije, Rusije, veliko je bilo tudi Evropejcev in pa seveda Severno- in Južnoameričanov.  Ob koncih tedna treningov ni bilo, zato sva z očetom ta čas izkoristila za obisk prijateljev v Sarasoti (zahodni del Floride, ob Mehiškem zalivu), obiskala pa sva tudi svetovno znan zabaviščni park Disney World v Orlandu.

V zadnjem tednu mojega bivanja na Floridi sem se udeležila turnirja, ki se je odvijal na akademiji, in s tremi zaporednimi zmagami sem turnir tudi osvojila. To je bila zame krasna izkušnja; naučila sem se ogromno novega.

Čas pa hitro beži in napočil je čas vrnitve. Težko slovo od moje tritedenske »rezidence« in ljudi, ki so mi ta čas stali ob strani. S številnimi darili in spominki naših gostiteljev sva po dolgi vožnji le povsem neučakana prispela domov. Saj veste, kako pravijo: »Povsod je lepo, ampak doma, s prijatelji in z družino, je najlepše.«

Mia Kukovič, 3. a

 

Dostopnost