Select Page

V petek, 14. aprila 2017, je v Ljubljani potekalo državno tekmovanje Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu 5. Skupaj z našo mentorico prof. Majo Kodrič Crnjakovič smo se tekmovanja in podelitve priznanj in nagrad udeležili člani filmske ekipe Sofija (Andraž Kovač, Katarina Žilavec, Laura Brence, Stela Kušar, Ditka Založnik in Rok Horvat Baaron).

Prireditev se je začela ob 12. uri v Kinodvoru, kjer so najboljše nagrajene filme predvajali na velikem filmskem platnu in prebrali kritike ter pohvale komisije. Med temi je bil tudi naš muzikal Sofija, saj smo z ekipo prejeli priznanje za poseben dosežek v kategoriji in srebrno priznanje na državnem tekmovanju. Bili smo zelo ponosni, saj je naš kratki film še posebej pohvalil predsednik komisije Miha Hočevar, ki ga vsi poznate kot odličnega režiserja filmske uspešnice Gremo mi po svoje.

Za svoj uspeh se moramo seveda zahvaliti vsem, ki ste nam pomagali pri nastajanju filma. Vsem plesalcem, stranskim igralcem in statistom, profesorici Nadji Stegne za glasbo, Manču Kovačiču za snemanje glasbe, pianistki Tisi Stegne in še komu. Brez vas nam ne bi uspelo.

Po prireditvi je sledil prigrizek oziroma pica za vse udeležence, nato pa smo se še družno odpravili na sprehod in kosilo po s soncem obsijanem središču Ljubljane.

Laura Brence, 3. a

 

 

 

Dostopnost