Select Page

Med 25. in 29. septembrom smo se v Seneku na Slovaškem srečali z učenci in profesorji mednarodnega projekta ACES. Na vsakoletnem srečanju se nas je letos zbralo okoli 80 udeležencev iz 15-ih različnih držav. Kljub temu je bila naša šola edina predstavnica iz Slovenije.

V petih dneh smo imeli različna predavanja in delavnice na temo letošnjega srečanja: All inclusive. Pogovarjali smo se o vključenosti različnih skupin v domače okolje in iskali njihove možnosti za večjo vključenost. Naučili smo se osnov upravljanja družinskega proračuna, spoznavali vlogo šole in nas kot posameznikov v vlogi agentov za spremembe. Vsak izmed udeležencev je imel na voljo tudi štiri minute za predstavitev lastnega projekta. Delavnice so potekale v sproščenem vzdušju, zato smo udeleženci odhajali motivirani in polni vtisov.

Organizatorji so poskrbeli tudi za našo zabavo, tako smo imeli v torek zvečer na voljo ogled filma ali igranje iger, v četrtek pa zaključno zabavo. V sredo popoldne smo si ogledali Bratislavo.

V petih dneh so se spletle številne prijateljske vezi in v petek smo odhajali žalostni, da se je teden že končal, vendar polni vtisov in novih izkušenj.

Tjaša Vršec, 3. b

Dostopnost