Select Page

Božično–novoletni koncert je zagotovo eden nepozabnih trenutkov, ki jih na naši šoli za nobeno ceno ne sme zamuditi nihče.

Tudi letos smo se trudili, da je bilo temu tako. Čeprav z zamudo, smo se kmalu resno lotili vaj s pevskim zborom, igralci pa s svojim besedilom. Zato smo sredi novembra odšli tudi na intenzivne priprave v Celje, kjer smo vložili veliko truda v snovanje večine programa za koncert. Še posebej smo vajam posvetili veliko časa zadnje tedne pred koncertom, in sicer med odmori ali po pouku, ter izpopolnjevali pesmi ter ostale stvari, ki še »niso štimale«. Naša zadnja vaja je bila v soboto pred koncertom in takrat smo vsi žrtvovali svoj prosti čas ter večino dneva preživeli v šoli ˗ le da bi imeli še zadnje vaje pred velikim nastopom.

Koncert SSSB 2016-1 small

V ponedeljek, 19. decembra, je šlo zares. Združili smo moči in zvečer nastopili z vsem, kar smo imeli. Koncert sta povezovala zdaj že izkušena voditelja, Rok Horvat Baaron in Jan Alenc. Kot vedno je zboru dirigirala profesorica Nadja Stegne, ki je priredila tudi vse pesmi, ki smo jih z zborom peli. Zgodbo in osrednjo nit letošnjega koncerta pa sta nam predstavili Laura Ramšak in Klara Kušar. Skupaj sta zaigrali priredbo pravljice o deklici z vžigalicami pisatelja Hansa C. Andersena, ki jo je napisal mag. Gregor Artnik. Z njo sta nas povsem popeljali v zimski čas in opomnili, kako pomembni sta dobrodelnost ter pomoč sočloveku. Obe sta odlično odigrali svoj del in naredili čudovit uvod v koncert.
Po dramatizaciji sta nam voditelja povedala, kaj njima pomeni dobrodelnost in o tem povprašala še nekatere ostale člane zbora. Z največjim veseljem sta predstavila novi bend Srednje šole Slovenska Bistrica, ki je v svoji izvedbi zaigral znano, umirjeno slovensko pesem »Metulji« skupine Pliš. Zapela jo je nadarjena vokalistka iz tretjega letnika, Nika Motaln.

Koncert SSSB 2016-2 small

Nato je sledil trenutek, ki smo se ga vsi nadvse veselili. Vrhunec nastopa. Na našo šolo je namreč prišel eden najbolj znanih slovenskih bendov ˗ Tabu. Bili smo navdušeni, ker smo lahko peli z njimi. Eva Beus, pevka skupine Tabu, je dobesedno »razturala« na odru. Seveda smo tudi sami zelo uživali. Skupaj smo zapeli kar deset njihovih pesmi: Prvi zadnji, Greva dol, Tabu, Nekoč nekje, Nabiralka zvezd, Ocean, Dobra vila, Poljubljena, Angel in Lahko sem srce. Med njihovim nastopom sta voditelja izvedla tudi intervju, da so poslušalci o skupini izvedeli kaj več, zraven pa so se še nasmejali zanimivim prigodam članov zasedbe.

Koncert SSSB 2016-3 small

Seveda smo med petjem vsi dali vse od sebe in upam, da smo naredili ogromen vtis na Tabuje ter na vse poslušalce. Mislim, da smo pesmi zapeli odlično in se potrudili po svojih najboljših močeh. V spominu mi je še posebej ostala Nabiralka zvezd, za katero menim, da je bila zares brezhibno zapeta in upam, da se je vsem gledalcem kar naježila koža, ko so jo slišali.

Koncert SSSB 2016-7 small

Napočil je še čas za ples! Najprej so bolj »natrenirani«, izkušeni plesalci zaplesali ob začetnih ritmih glasbenega »miksa«, ob pesmi 24 K Magic Bruna Marsa. Pri drugi pesmi se jim je z gibi pridružil še pevski zbor. Vsi člani pevskega zbora so se v hipu pridružili na plesišču in zaplesali ob pesmi Can’t Stop The Feeling Justina Timberlaka. Dijakinja četrtega letnika, Urška Pristovnik, ki je bila oblikovalka celotnega plesa, je zraven tudi pela, nekaj ostalih dijakinj pa jo je spremljalo z »back vokali«. Ples se je končal z močnimi vzkliki in ogromnim veseljem v dvorani. Koncert smo zaključili z že poznano pesmijo Novo leto, pri kateri smo svetili z iskricami. Zadonel je še zadnji aplavz in skupaj s Tabuji smo se priklonili ter odšli z odra.

Koncert SSSB 2016-8 small

In kakšen se je koncert zdel meni? Sploh ne vem, kaj naj rečem. Bilo je fenomenalno, neopisljivo, prav magično! Če bi mi kdo še pred tremi meseci povedal, da bom v tej dvorani pela s Tabuji, mu zagotovo ne bi verjela. Vendar pa vem, da nam brez vseh, ki so prispevali toliko k pripravam in delu, nikoli ne bi uspelo izpeljati niti približno tako dobrega koncerta. Zato hvala vsem … tudi obiskovalcem … za 1.778,93 €, vsoto, ki smo jo zbrali s pomočjo njihovih prostovoljnih prispevkov.

Kako pa bo naslednje leto? Nimam pojma. Vendar pa vem, da bo zagotovo spet nepozabno, saj nam ustvarjalnosti na šoli nikoli ne zmanjka! Ali se že veselite? Jaz se ˗ zagotovo. Pridite, ne boste razočarani!

Nika Sajko, 2. b

 

Dostopnost